De echte Cockamouse

Een How I Met Your Mother-legende onthuld

donderdag, 29. november 2018

In How I Met Your Mother zitten een hoop legendarische dingen. Natuurlijk zijn er gebeurtenissen zoals het ananas-incident en de origine van de Bro Code, maar er zitten ook een paar legendarische, bijna mythische, wezens in de serie.

Na het einde van de serie onthulden de makers van How I Met Your Mother hoe een van die wezens eruit zag, en dat gaan we vandaag aan je laten zien. Nee, we hebben het niet over het Loch Ness Monster dat Marshall uiteindelijk vangt, ook niet over hoe de geit waar Ted mee worstelt er achter zijn vacht uit ziet. We hebben het over het wezen dat in ieders nachtmerries voorkomt, dat oude hotelkamers bewoont, dé combinatie tussen een muis en een kakkerlak…

Wat blijkt: er waren daadwerkelijk props gemaakt voor de Cockamouse. Immers zien we in de afleveringen met de Cockamouse onder andere het beestje razendsnel door het beeld springen. Het lijkt op een zwarte waas, maar eigenlijk is het een klein nagemaakt Cockamouse-knuffeltje. Uhh, ‘knuffeltje’.

Dus, waar wij het jarenlang moesten doen met Marshalls Cockamouse-tekening zoals je die hierboven ziet, zagen de acteurs en producenten heel iets anders. Een klein, harig mormeltje, dat ergens wel een beetje schattig is:

Wist je trouwens dat de Cockamouse echt bestond? Nou ja, in ieder geval overkwam het Cockamouse-verhaal een van de producers in haar appartement in New York. Producer Kourtney Kang zag daar een kakkerlak óf een muis.

Ze wist niet precies wat het was, dus nam ze maar aan dat het beide is, een kakkerlakmuis. Uiteindelijk vloog het beest weg, net als in How I Met Your Mother (maar misschien niet uit het raam). Een érg duidelijke beschrijving heeft ze nooit kunnen geven, en misschien is dat waarom we het beest nooit in de serie krijgen te zien.

In ieder geval is de serie-versie van de Cockamouse niet bepaald eenvormig, hieronder een foto van een andere prop. Daar lijkt het alsof ze een muis pakten en er een gigantische kakkerlak onder plakten:

Comments