Serie met de meeste sterfgevallen

Rick and Morty heeft bijzonder record te pakken

dinsdag, 04. december 2018

Als je denkt aan series die gevuld zijn met dood en verderf, denk je al gauw aan horror als The Walking Dead. Toch blijkt er een animatieserie te zijn die zulke series ten schande brengt. Een serie die meer op comedy gericht is, maar de dood blijkbaar ook erg grappig vindt: Rick and Morty.

In Rick and Morty gaan er per aflevering namelijk gemiddeld meer mensen/wezens dood dan in welke (streaming-)serie dan ook, en zo’n aflevering duurt ook nog eens slechts twintig minuten. De teller staat bij Rick and Morty op gemiddeld 26,1 doden per aflevering, The Walking Dead heeft gemiddeld ‘slechts’ 23,2 doden per aflevering (die ruim veertig minuten duren).

Rick and Morty wordt opgevolgd door Westworld, waarin 25,9 doden per aflevering vallen. Series als American Horror Story doen het belabberd, met slechts 5,8 doden.

Als we alle doden van alle seizoenen van de series bij elkaar optellen staat Rick and Morty helaas niet bovenaan. In totaal zijn er 808 doden gevallen in de seizoenen die we nu al kunnen bekijken, wat gemiddeld neerkomt op zo’n 261 doden per seizoen, maar dat aantal verbleekt weer bij langlopende series (via Newsweek).

Het totaal kan natuurlijk nog flink worden opgeschroefd, aangezien er op het moment maar liefst 70 afleveringen van Rick and Morty in de maak zijn. En daar mogen ze dan heel wat lijken laten vallen, aangezien series als The Walking Dead en ook Supernatural al jarenlang op tv zijn. Maar als deze lijn met zo'n indrukwekkend gemiddelde wordt doorgezet door de makers van Rick and Morty, dan is dat geen probleem.

Het is afwachten of ‘personages’ als Pickle Rick zullen terugkeren in de aankomende seizoenen, dat soort afleveringen zitten namelijk bomvol moord en lijden. Helaas moeten we er nog even op wachten; aangezien het schrijven van een Rick and Morty-aflevering geen kattenpis is en ook het animatiewerk wat tijd vergt, zal seizoen 4 niet eerder dan ergens aan het einde van 2019 uitkomen.

Comments