“This is a bad idea”

Dronken Rick kan blijkbaar niet nuchter worden ingesproken

donderdag, 13. december 2018

Iedereen die iets over films en televisie weet, heeft wel eens gehoord van ‘method acting’. Om helemaal één te worden met een personage kiest een acteur er dan voor (tijdelijk) te leven als dat personage. Maar wat nou als je een briljante, groffe, geschifte en vooral dronken wetenschapper inspreekt?

Nou, dat doet Justin Roiland van Rick And Morty regelmatig. En blijkbaar vinden zijn collega’s het zo nu en dan nodig dat hij aan method acting doet, oftewel akelig dronken wordt. Een microfoon, een prullenbakje (want kotsen), een steeds waziger wordend script, en gaan:

Zoals je kunt zien kan Justin Roiland, de stem van zowel Rick als Morty, erg moeilijk zijn aandacht erbij houden als hij eenmaal veel gezopen heeft. Maar dat levert vast en zeker de hilarische en onnavolgbare monologen op waar we Rick door zijn gaan liefhebben. Vast.

Tóch beukt de professionaliteit zich een weg door zijn alcoholroes, en weet Roiland wat op papier staat in de microfoon te schreeuwen. Niet alles is even perfect, en de geschreven zinnen worden zelden één op één overgenomen, maar dat is juist wat Rick And Morty zo grof en hilarisch maakt. In ieder geval als dronken Rick aan het woord is. En dat gebeurt vaak...

Comments