"Familie"

9 dingen die enorm verwarrend zijn aan Modern Family

maandag, 24. december 2018

Soms is het leuk om dingen veel te serieus te nemen. Want je kunt niet altijd maar naar Modern Family blijven kijken en alle rare gebeurtenissen wegwuiven omdat ze ‘niet in het echt’ zijn gebeurd. En rare gebeurtenissen genoeg…

Zo veel dat we zelf soms een beetje verward worden van wat we op tv zien. Modern Family zit barstensvol hilariteit, maar als je te veel na gaat denken over het verhaal dat alles bij elkaar houdt, dan beginnen een paar rare fratsen op te vallen.

Hieronder zetten we negen dingen op een rij die enorm verwarrend zijn aan Modern Family:

De filmcrew wordt nooit aangesproken
Al sinds dag één zien we de leden van de familie tegen een camera praten in hun eigen woonkamers, maar de filmcrew wordt ook al zo lang compleet genegeerd. De makers hebben toegegeven dat ze oorspronkelijk een buitenlandse filmcrew (met een Nederlander) wat prominenter aanwezig wilden laten zijn, maar zó weinig contact als er nu op beeld is tussen de crew en familie… Bijna onmogelijk.

Andy’s waanzinnige gewichtsverlies
Het hele gebeuren rondom Andy en Haley was voor velen nogal… slaapverwekkend. Ja, iedereen wilde dat de twee samen zouden eindigen, maar omdat ze allebei hun gevoelens niet de baas konden zijn gebeurde dat niet.

Het toppunt van dit alles is wanneer Andy ontdekt dat Haley gevoelens voor hem heeft, en dat ze probeerde om zijn verloving met Beth te stoppen. Andy krijgt door dat hij echt geen kans meer heeft op Haley, en besluit enorm veel te eten en gigantisch veel aan te komen. Erg grappig enzo, maar hoe het kan dat Andy al dit gewicht binnen luttele weken weer verliest? Liposuctie – en televisiemagie, ofzoiets.

Jay’s familie
Bij een serie die Modern Family heet zou je iets meer familieliefde verwachten. Helemaal van Jay, want het blijkt dat hij een broer en zus heeft waar hij nooit mee praat. Het ergste is zijn broer Donnie, die eigenlijk vanaf zijn eerste aflevering vaker in de serie terug had moeten keren. Want wat blijkt, Donnie heeft kanker, maar buiten die ene aflevering zien of horen we helemaal niets meer over hem.

Niemand noemt Joe bij z’n eerste naam
Kleine Joe heet eigenlijk Fulfencio Joe Pritchett, wat betekent dat iedereen hem bij zijn tweede naam noemt. Ook zijn moeder, ook zijn buitenlandse familie. Het is niet heel raar dat iemand uitsluitend één naam wordt genoemd, maar dat er sinds zijn geboorte niet eens naar verwezen is, is raar.

Phil is niet bevoegd
Een kleine spoiler voor seizoen 10, dus pas op! In dat seizoen zien we Phil namelijk les geven in de community college van Luke, en hij doet het fantastisch. Zijn charmes maken hem een perfecte makelaarsdocent, maar er ontbreekt eigenlijk iets. Phil is namelijk helemaal niet bevoegd om les te geven, dus het is bizar dat hij dat wel mag.

Zijn we soms vergeten dat Claire ziek is?
Lang geleden, in het vierde seizoen, kwamen we er na een spannende confrontatie tussen Clive Bixby en Julianna achter dat Claire lijdt aan een ziekte genaamd het Wolff-Parkinson-White syndroom. Dit is een afwijking aan het hart die de kans op hartfalen een stuk groter maakt voor Claire, en dat is de reden dat ze het van de dokter ‘rustig aan moet doen’. De stresskip kan dat natuurlijk niet, en gaat vrolijk door met haar drukke leven, maar de serie komt er daarna ook niet meer op terug.

Gaat het spontaan zó goed met haar? Is ze genezen? Na het overnemen van haar vaders zaak lijkt het immers niet alsof de stress gezakt is…

Cam gaat te weinig terug naar Missouri
Cam is enorm trots op zijn achtergrond, zijn ‘country roots’. Hij spreekt regelmatig over het opgroeien op een boerderij, of over hoe goed hij met vee is, of een van de duizenden verhalen die hij heeft overgehouden van zijn jeugd op het platteland. Een probleempje: Cam gaat zelf bijzonder weinig terug naar Missouri.

Natuurlijk, hij heeft meer dan genoeg zorgen in Californië om daar te blijven, maar voor iemand die zelfs het vee op de boerderij zijn ‘broers en zusters’ noemde, houdt hij het wel erg lang vol zonder terug te gaan. What’s up?

Cam, Mitch en Pepper
Pepper Saltzman is een hilarisch personage, en een fantastische rol van acteur Nathan Lane. Maar eigenlijk is Pepper een gigantische klootzak, met zijn constante vuile opmerkingen, diva-gedrag en ongefilterde uitspraken. Het is enorm verwarrend dat Cam en Mitch nog vrienden met Pepper zijn, en nog altijd naar zijn afschuwelijke themafeestjes gaan.

Het is namelijk een feit dat Cam en Pepper dateten voor Mitch erbij kwam kijken. Cam heeft dus ongetwijfeld doorgekregen wat een akelig mens Pepper eigenlijk is, maar ondanks alles blijven ze ‘goede’ vrienden.

Waar is Lily?
De serie begint natuurlijk met de adoptie van Lily en de seizoenen erna zien we haar opgroeien. Niets bijzonders, tot je doorkrijgt dat ze soms aflevering na aflevering nergens te bekennen is – zonder uitleg. Natuurlijk, ze is nu een tiener met ongetwijfeld allerlei interesses en vrienden, maar weten Cam en Mitch überhaupt waar ze is?

Comments